Om oss

Om FootActive

Företaget FootActive Norden är exklusiv distributör för FootActive International Ltd.

FootActive är specialiserade på utveckling och tillverkning av högkvalitativa ortopediska inläggssulor, som justerar fötterna till sin naturliga position och bidrar till att stabilisera fötterna och kroppshållningen.

FootActive högkvalitativa skoinlägg är resultatet av flera års försök och biomekanisk forskning. Vi använder den senaste tekniken, inklusive gånganalys och avancerade CAD/CAM-anläggningar. FootActives produkter är av högsta kvalitet, utformade för att ge användaren maximal gångkomfort.

FootActive grundades 2006 i Queensland, Australien.

FootActive har kontor i Australien, Nya Zeeland, Tyskland, Nederländerna, England och Sverige. Vi exporterar även till USA, Kanada, Sydafrika och Sydkorea.

Naturlig gång…

Den mänskliga foten är “konstruerad” till att gå på naturliga, mjuka underlag så som gräs, jord och sand. När man går på dessa naturliga ytor så skapas ett avtryck i marken som stöder fotvalvet och stabiliserar hälen.

Istället tillbringar vi nu större delen av dagen på onaturliga, hårda, plana ytor så som betong och golv som tvingar våra fötter till att bli platta och vridna för att göra markkontakt, d.v.s. anpassas till ytan. Detta kallas “överpronation” (foten rullar inåt och fotvalvet kollapsar).

Det “förlorade naturliga fotavtrycket” har resulterat i en ny modern variant av smärta och skador.

Överpronation är den största orsaken till många fotbesvär så som hälsmärta och hälsporre (Plantar fasciit) och smärta i trampdynan (metatarsalgia). Eftersom våra fötter är grunden för vår kroppshållning, kan fotbesvär också påverka hela kroppen och kan bidra till värkande ben, knäsmärta och även ländryggssmärta! Inspirerade av aboriginerna som har promenerat i öknarna i Australien i över 40 000 år har FootActive utvecklat en rad sulor som efterliknar det naturliga mänskliga fotavtrycket.

FootActive skoinlägg återriktar fötterna till sin naturliga position. Detta hjälper i sin tur till att lindra vanliga fotbesvär och förbättrar kroppshållningen. FootActives unika anatomiska design ger medicinsk kvalitativt stöd och utmärkt dämpning, vilket ger komfort hela dagen!

Vårt uppdrag är att ge kunderna en effektiv lösning på biomekaniska problem genom att återrikta deras fötter till dess naturliga position. Detta minskar eller eliminerar smärtan och gör det möjligt för dem att komma tillbaka till en aktiv och hälsosam livsstil.