FootActives koncept

FootActive: Justering av dina fötter och kropp

Många av oss lider av mindre krämpor till vardags, inklusive fotsmärtor, trötta värkande knän, smärtor i knän och ländrygg. Få människor inser dock att dessa krämpor är ”biomekaniska” och orsakas av dålig inriktning, eller placering, av fötter och anklar.

Överdriven pronation (eller överpronation) är ett vanligt problem och kan beskrivas som att foten rullar inåt och fotvalven plattas ut. Det beräknas att mer än hälften av Sveriges befolkning lider av överpronation.

Överpronation leder till att benen i underbenet roterar inåt och att bäckenet tippar framåt. Den här onaturliga positionen placerar större tryck på knäskålen och är en bidragande orsak till problem såsom benhinneinflammation, värkande ben, knäsmärtor och även smärtor i ländryggen.

Det är inte överraskande att överdriven pronation också spelar en roll i vanliga fotproblem såsom Plantar fasciitis, hälsporre, smärta i främre delen av foten (metatarsalgia), Achilles tendonitis (hälseneinflammation) såväl som artrit.

Livet i balans

Även om många av oss har dåligt inriktade fötter, innebär det inte att det måste leda till smärta eller skador. Däremot kommer det, när foten inte har stöd när man går och står på hårda ytor varje dag, leda till överbelastade muskler, tryck och friktion på leder och generellt slitage på din kropp. Oavsett om du är på fötterna hela dagen p.g.a. arbete eller springer mycket, sportar eller bara tycker om långa promenader så är det viktigt att dina fötter och din kropp ligger i en korrekt linje för att förebygga uppkomsten av smärta och skador.  

Lindring från marken och uppåt

FootActive ortopediska inläggssulor utvecklades av australiensiska fotspecialister för att lindra symptomen av överpronation. Våra produkter kan hjälpa människor som lider av hälsmärtor och fotproblem samt reducera krämpor kopplade till ben, knän och ländrygg. FootActive inläggssulor är designade för att återanpassa dina fötter och din kropp. Vi kan förbättra vår generella hälsa genom att stödja vårt fundament. Genom att stabilisera och balansera dina fötter, förbättrar FootActives inläggssulor din kropps prestanda och effektivitet, reducerar smärta och bidrar till hela din kropps välbefinnande. Därför är FootActive inläggssulor en god investering i din hälsa och ditt välbefinnande.  

Varför FootActive?

  • Vi erbjuder ett brett sortiment av inläggssulor, designade för dina specifika behov.
  • Det finns en FootActive-produkt för varje typ av skor – även klackskor.
  • FootActives inläggssulor är väldigt prisvärda och erbjuder bra värde för pengarna.
  • Våra produkter erbjuder en oöverträffad nivå av stöd och gångkomfort.
  • Du kan pröva FootActive i 30 dagar: om du inte är nöjd med produkten får du pengarna tillbaka!