Orsaker till knäsmärtor

Knäsmärtor kan orsakas av sportskador eller trauma (t.ex. en olycka). I de flesta fall är smärtan helt enkelt orsakad av slitage, en följd av det normala degenerativa åldrandet och år av ansträngande aktiviteter, såsom fotboll, löpning, cykling eller arbete (t.ex. på byggarbetsplatser), som alla påverkar knäna och sliter ner knäbrosket.  

Fotens biomekanik påverkar hela kroppen

Bortsett från sport, arbete, ålder, skada, trauma eller felaktig gång kan fotens biomekanik spela en viktig roll i Patello-femorala syndrom. De flesta sjukgymnaster och fotspecialister är överens om att vårt sätt att gå och läget för våra fötter och vrister har en stor inverkan på våra ben, knän, höfter och nedre delen av ryggen. Över hälften av befolkningen har ett tillstånd som kallas överpronation. Det innebär inåtrullning i foten och vrister, och kollaps av bågarna under promenader och löpning.

Överpronation påverkar inte bara fötterna, det orsakar också att underbenet roterar inåt. Knäet bildar länken mellan de övre och nedre benen och är en gångjärnsled, som avser att böja sig och sträcka sig i underbenet. Till skillnad från våra anklar och höftleder, är knäna inte konstruerade för att rotera. Emellertid, när foten rullar inåt på grund av överpronation, är det nedre benet tvingat att rotera, det blir en onormal påfrestning på knäleden som resulterar i dålig knäfunktion. Detta kommer oundvikligen att leda till överdrivet slitage på knäbrosk, vilket orsakar långvariga skador och kronisk smärta.  

FootActives inläggssulor kan minska knäsmärta

Inläggssulor är ett billigt sätt att ta itu med överpronation och kan vara till stor hjälp vid behandling av knäsmärta, förutsatt att de används i kombination med andra former av terapi, särskilda styrkeövningar och sjukgymnastik.

Genom att rikta upp balansen i fötter och vrister kommer FootActives inläggssulor att kraftigt minska inåtrotation av benet som är en stor orsak till knäledsproblem.

De flesta (professionella) idrottsmän använder inläggssulor i sina skor för att säkerställa korrekt ställning i fötter, ben och knän. FootActives inläggssulor bidrar till att återställa rätt funktion av knäleden genom att korrigera överpronation, och eliminerar då en av orsakerna till Patello-femoral smärta. Om fötterna pronerar överdrivet finns det en god chans att FootActives inläggssulor kommer att ge dig en viss grad av smärtlindring.