Vad är Plantar fasciit?

Fotvalvsplattan är bindväven längs fotsulan som sträcker sig från häl till trampdynan. Den har som syfte att stödja fotvalvet och agera som en dynamisk stötdämpare.

Över tiden leder faktorer såsom överpronation (nersjunkna fotvalv), viktökning, arbete som kräver mycket stående, ålder eller sportande till att plantarfascian är utsatt för konstant stress, vilket leder till inflammation och smärta.

Behandlingsalternativ

Plantar fasciit är en kronisk skada, som utvecklas över tid; därför kan den inte botas över en natt. Medicinska behandlingsalternativ inkluderar kortisoninjektioner, stötvågsbehandling och i visa fall kirurgi. Viss lindring kan åstadkommas genom nedkylning och anti-inflammatoriska läkemedel (orala och/eller salva).  

Ortopediska inläggssulor

Ortopediska skoinlägg är ett av de minst invasiva, mest effektiva och billigare sätten att behandla Plantar fasciit. På grund av deras bra resultat och låga kostnad så är inläggssulor den behandlingsform som rekommenderas mest av allmänläkare och fotspecialister.

Inläggssulor är designade för att korrigera fotställningen och stödja fotvalven. Som ett resultat av detta reduceras överbelastning och stress på Plantar fasciit-ligamentet kraftigt. Inläggssulor tar itu med orsaken till det medicinska fotproblemet, medan andra behandlingar bara lindrar symptomen och ger kortvarig lindring.

I Sverige finns två typer av ortopediska inläggssulor: skräddarsydda efter recept och färdiggjorda eller “off-the-shelf” inläggssulor. Både typerna av inläggssulor hjälper till att lindra Plantar fasciit, så länge som produkten ger tillräckligt med lyft för fotvalvet

FootActive inläggssulor ger tillräckligt med stöd för fotvalvet och har hjälpt många tusen personer med hälsmärtor i Australien och utomlands.

FootActive har blivit godkända av National Health Service i Storbritannien och används nu på sjukhus över hela England. FootActive har en rad olika inläggssulor för hälsmärta:

FootActive Comfort och FootActive Nature Plus

FootActive Comfort/Nature Plus är en fullängds ortopedisk inläggssula designad av australiensiska fotspecialister för att passa alla typer av snörskor (eller kardborreband) såväl som arbetskängor. Den här inläggssulan är även lämplig för löparskor, cross-trainers och promenadskor. Denna innersula har ett högt fotvalvsstöd och en djup stabiliserande hälkopp såväl som en Durapontex stötdämpande dyna under hälen. FootActives inläggssulor är gjorda av E.V.A, en fast typ av lättviktsmaterial som är starkt nog att ge tillräckligt med fotvalvsstöd men ändå flexibelt nog för att det ska vara bekvämt att använda.

FootActive Casual och FootActive Casual Plus

FootActive Casual/Nature är en ¾-längd sula designad för att passa i skor utan snörning (eller kardborreband). Idealisk för slip-on skor för både män och kvinnor, förutsatt att skon har en låg eller platt klack. En enkel och kostnadseffektiv lösning för hälsmärtor, knäsmärtor, ryggsmärtor eller trötta, värkande fötter och ben. FootActive Casual kännetecknas av ett dubbelt lager ortopedisk teknik. Starkt och stödjande E.V.A. kombinerar med ett mjukt 2 mm överlager Durapontex, gör denna inläggssula väldigt effektiv och komfortabel att bära då den ger både stöd och stötdämpning.

FootActive Sensi

Vissa människor tycker det är svårt att vänja sig vid ett starkt fotvalvsstöd, speciellt äldre. Om du föredrar en mjuk inläggssula bör du pröva FootActive Sensi för att lindra din Plantar fasciit smärta. Ursprungligen designad för att hjälpa människor med diabetes och reumatism men ger även smärtlindring för dem med känsliga fötter.

30-dagars pengar tillbaka garanti

Om dina hälsmärtor har uppkommit nyligen (för mindre än tre månader sen) och du inte prövat behandling med inläggssulor än, är vi övertygade om att vår produkt kommer att hjälpa dig reducera eller helt eliminera dina hälsmärtor.

Vi erbjuder dig att prova FootActive ortopediska inläggssulor i 30 dagar. Om du finner att de inte gjort någon skillnad alls när det kommer till din hälsmärta kan du helt enkelt returnera produkten för en full ersättning av din inköpskostnad för produkten.

Observera att när du använder FootActives inläggssulor för hälsmärta, rekommenderar vi att du följer vårt träningsprogram. Studier i Europa och USA har visat att en kombination av att använda färdiggjorda inläggssulor samtidigt som man gör dagliga övningar är ett väldigt effektivt sätt att behandla Plantar fasciit.