Ländryggsbesvär och fötterna – Vad orsakar ländryggssmärta?

Den främsta orsaken till ländryggsproblem är en dålig kroppshållning. När du sitter vid en dator, skrivbord på arbetet eller hemma eller tittar på TV tenderar de flesta av oss att sjunka ihop, och överbelasta musklerna i axlar, övre och nedre delen av ryggen.

Dålig hållning kan också uppstå när vi är på fötterna i för många timmar. När vi blir äldre kommer vår kroppshållning gradvis försämras och de flesta av oss är inte ens medvetna om hållningen!

Vad väldigt få människor inser att dålig hållning vanligen börjar vid fötterna! Mer än hälften av befolkningen lider av ett tillstånd som kallas “överpronation”, där fötter och vrister rullar överdrivet inåt som i sin tur sätter hela kroppen ur balans.

Överpronation gör att benen roterar inåt, medan bäckenet tippar framåt. Detta resulterar i förstärkt krökning i ryggraden och obevekliga spänningar i musklerna i nedre ryggen. Personer som lider av ländryggssmärta, särskilt efter långa perioder av stående eller gående, måste ta hänsyn till orsaken som härrör från deras fötter.  

Ortopediska inläggssulor mot ländryggssmärta

inlägg med djup hälkopp

Ortopediska inläggssulor korrigerar och minskar överdriven pronation och återställer vår naturliga gång. En ny studie i USA identifierade att egenskaper hos en persons gång kan bidra till kronisk ländryggssmärta. 68 % av deltagarna i studien, alla som lider av ländryggssmärta, upplevde en förbättring av ländryggssmärtans symtom efter att ha blivit försedd med ortopediska inläggssulor.

FootActives inläggssulor förhindrar överpronation och reducerar därmed vridning av underbenen och efterföljande tippning i bäcken. Den förbättrade kroppshållningen kommer att i sin tur hjälpa till att lindra spänningar i de nedre ryggmusklerna.