Symtom och orsaker

Mortons neurom orsakas på grund av kompression av de 3:e och 4:e metatarsalbenen, som sedan pressar en viktig nerv i foten. Det liknar metatarsalgia, men ofta har man också symptom som domningar och stickningar i tårna. Mortons neurom är helt enkelt en förtjockning eller svullnad i vävnaden som omger den nerv som leder till tårna.

Högklackade skor är inte den enda orsaken till detta smärttillstånd i foten. Vissa andra fotsjukdomar, såsom liktornar, plattfothet eller hammartå, kan också öka trycket på foten och orsaka Mortons neurom. Vissa människor drabbas av konsekvenserna med att ha gått i högklackat i allt för många år!

Mortons neurom

Behandling och lindring av symptom från Mortons

FootActive inläggssulor kommer att bidra till att minska de smärtsamma symtomen när du bär modeskor och högklackat, smärtan och trycket på framfoten kommer att minskas. FootActive Catwalk är just det inlägg du behöver i detta fall.

Dessa ortopediska inlägg stöder framfoten och hjälper till att förhindra metatarsalbenen från att sjunka. I sin tur bidrar detta till att minska inklämning av nerven och därav stickningar och smärta i samband med Mortons neurom.

Mortons neurom kan också uppstå när man bär vanliga, platta skor. FootActive Comfort eller FootActive Metatarsalgia är lösningen för de drabbade. Dessa ortopediska inlägg för platta skor, stövlar eller sportskor, med inbyggt framfotsstöd, kommer att hjälpa till att lyfta benstrukturen i framfoten, vilket minskar trycket och friktionen på metatarsalbenen, ligament och nerver.

Förutom att bära ortopediska sulor för att förhindra Achilles tendinit eller tendinopati, är det starkt rekommenderat att försiktigt sträcka hälsenor och muskler innan du deltar i någon fysisk aktivitet, som löpning eller annan sportaktivitet. Utför stretchingsövningarna långsamt och försiktigt, sträck till den punkt där du känner ett märkbart drag, men inte smärta.